CHARLOTTE BOSHUISEN

CHARLOTTE BOSHUISEN

CHARLOTTE BOSHUISEN

CHARLOTTE BOSHUISEN

Basispsycholoog / Jeugd

“Mijn naam is Charlotte Boshuisen en ik ben basispsycholoog. Ik heb mij altijd geïnteresseerd in patronen in menselijk gedrag en tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in de klinische ontwikkelingspsychologie. Ik werk sinds 2015 bij Amici Zorgt en daarvoor was ik werkzaam bij de Bascule op zowel een klinische als poliklinische afdeling. Ik heb ervaring met (groeps)behandeling van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen tot 30 jaar. Mijn affiniteit ligt bij werken met jongeren met somberheidsklachten. Samen gaan we dan op zoek naar patronen in gedachten en gedrag om dit om te buigen naar meer helpende gedachten en gedrag. Daarnaast werk ik graag met kinderen met een stoornis binnen het autistisch spectrum en hun ouders.

Ik werk veel vanuit de cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie. Vaak voeg ik daarbij ook internettherapie toe aan de behandeling zodat het kind of de jongere ook thuis aan de slag kan.
Omdat ieder kind en ieder gezin uniek is, vind ik het belangrijk om per behandeling te kijken naar wat er nodig is. Vanuit mijn gesprekken probeer ik een open en veilige omgeving te creëren waarin ouders en kinderen zich vrij voelen om te praten over de klachten die zij ervaren.

Tenslotte ligt mijn ambitie bij het starten van de GZ-opleiding. Ik vind het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Bij Amici Zorgt ben je aan het juiste adres, ik en mijn collega's zullen samen met je kijken hoe we jou zo goed mogelijk kunnen helpen.

Op dinsdag en vrijdag werk ik in Alkmaar. Op woensdag en donderdag werk ik in Hoorn.”