Hiske IJntema

Hiske IJntema

Hiske IJntema

HISKE IJNTEMA

Basispsycholoog / Volwassenen

Mijn naam is Hiske IJntema. Ik ben sinds januari 2018 werkzaam als psycholoog bij Amici.
De afgelopen vier jaar ben ik werkzaam geweest binnen de specialistische GGZ. Ik heb vooral gewerkt met cliënten met stemmings- en angststoornissen en ADHD. Recent heb ik de overstap gemaakt naar de basis GGZ en werk ik drie dagen per week bij Amici Zorgt.

Binnen mijn behandelingen maak ik gebruik van technieken uit diverse behandelmethodieken, waaronder cognitieve gedragstherapie, internettherapie en EMDR. Ik vind het vooral erg belangrijk dat cliënten een ‘klik’ voelen met hun behandelaar. Dit vergroot de kans op een succesvolle behandeling. Afhankelijk van uw hulpvraag, zoeken we samen naar een geschikte behandeling. Hierbij bent u als cliënt specialist over uzelf en geef ik advies vanuit mijn deskundigheid als psycholoog.

Tijdens de behandeling gaan we op zoek naar terugkerende patronen in gedachten en gedrag, die mogelijk een rol spelen bij het ontwikkelen en/of in stand houden van klachten. Ook kan de therapie zich richten op het verwerken van nare gebeurtenissen. Vaak is het belangrijk om buiten de therapie om huiswerkopdrachten te maken, zodat u de technieken leert toepassen in uw eigen leven en zodoende duurzaam profijt heeft van de therapie.

Ik ben werkzaam in Medemblik op maandag en vrijdag en in Heerhugowaard op donderdag.