MARIJE VAN DEN WIJNGAARD

MARIJE VAN DEN WIJNGAARD

MARIJE VAN DEN WIJNGAARD

MARIJE VAN DEN WIJNGAARD

GZ-psycholoog / Jeugd

“Hallo, ik ben Marije van den Wijngaard en werk sinds 2016 bij Amici Zorgt Jeugd. Ik ben BIG geregistreerd GZ-psycholoog kind en jeugd, orthopedagoog  en mindfulnesstrainer. Tevens ben ik opgeleid tot cognitief gedragstherapeut en EMDR-therapeut.

Binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie heb ik ruime behandelervaring, zowel binnen de Specialistische GGZ als binnen de Generalistische Basis GGZ. Ik hou van mijn werk om kinderen met uiteenlopende klachten te behandelen en ouder(s) en school daarbij te betrekken. Ook heb ik affiniteit met het afnemen en interpreteren van psychologische onderzoeken. Het allerleukste vind ik om mindfulnesstraining te geven. Dit geef ik zowel aan volwassenen als aan kinderen.

Ik werk op een pragmatische en betrokken manier, met vakinhoudelijke scherpte en op basis van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, EMDR, mindfulnesstraining en internettherapie. Mijn stijl is rustig en ordenend. Ik denk vanuit de overtuiging dat elk kind uniek is, maar de klacht niet. Ik zal samen met jullie een behandeling opstellen die past bij jouw manier van werken, leren en ontwikkelen. Ik zie je graag bij Amici Zorgt!

Ik werk op woensdag en vrijdag in Alkmaar.”