Marleen Bakker

Marleen Bakker

Marleen Bakker

MARLEEN BAKKER

GZ-psycholoog / Volwassenen

Op het moment dat mensen zich bij ons aanmelden, komen ze er vaak zelf niet meer uit. De klachten die wij behandelen zijn divers van aard: u kunt denken aan somberheid, angstklachten, problemen met het verwerken van traumatische gebeurtenissen, verslaving, dwanggedachten of –handelingen of andere klachten.

In de behandeling werken we sámen aan uw klachten: ik vanuit mijn expertise en ervaring, u vanuit de kennis die u over zichzelf heeft. Ik vind het belangrijk dat u zichzelf door de behandeling beter leert kennen, zodat u beter leert omgaan met situaties die moeilijk voor u zijn. Op die manier verhelpt u niet alleen uw huidige klachten, maar leert u ook hoe u in de toekomst problemen het hoofd kunt bieden.

Dat vraagt een actieve houding van u. Regelmatig zult u thuis in het kader van uw behandeling oefeningen of opdrachten doen waardoor de behandeling meer effect heeft. We zien namelijk dat cliënten die tussen de behandelsessies door tijd maken voor deze oefeningen, over het algemeen sneller opknappen en betere behandelresultaten behalen.

Ik vind het daarnaast prettig om niet alleen oog te hebben voor wat er niet goed gaat, maar óók te kijken naar waar uw krachten liggen. Elk mens heeft kwetsbare kanten, maar ook zijn of haar krachten. U leert in de behandeling hoe u beter gebruik kunt maken van uw sterke kanten en hoe u minder last heeft van uw kwetsbare kanten.


Ik begeleid u door cognitieve gedragstherapie, EMDR (voor het verwerken van trauma’s) of elementen uit andere behandelvormen zoals oplossingsgerichte therapie.
 
U kunt mij treffen op de locatie in Hoorn en in Enkhuizen.