PIETERNEL HASSEFRAS

PIETERNEL HASSEFRAS

PIETERNEL HASSEFRAS

PIETERNEL HASSEFRAS

Basispsycholoog / Jeugd

“Ik ben Pieternel Hassefras en sinds april 2016 werk ik met heel veel plezier binnen het kind & jeugd team van Amici Zorgt. Als psycholoog behandel ik kinderen en jongeren met verschillende klachten. Je kunt hierbij denken aan somberheid, ADHD, allerlei verschillende angsten en dwang, heftige gebeurtenissen, autisme, boze buien, sociale problemen en lichamelijk klachten. Daarnaast houd ik me veel bezig met kinderen en jongeren die een ouder hebben met (psychische) klachten.

In de behandeling vind ik het belangrijk om samen af te stemmen waar we aan gaan werken. Ook bedenken we samen hoe we je ouders en soms ook je school bij de behandeling betrekken. Ik gebruik tijdens gesprekken veel A4’tjes waarop ik uitteken en –schrijf waar we mee bezig zijn. Naast dat we het over serieuze onderwerpen hebben, is er natuurlijk ook tijd om te lachen.  Ik benadruk graag de dingen waar je goed in bent en waar je trots op mag zijn. We zorgen dat het beter met je gaat door het gebruik van verschillende behandeltechnieken, zoals cognitieve gedragstherapie en internetmodules.

Ik werk op maandag, dinsdag, donderdagochtend en oneven weken vrijdag in Hoorn. Op woensdag en donderdagmiddag werk ik in Medemblik.”