Nieuwe High Intensive Care Kliniek (HIC)

De nieuwe HIC komt te liggen aan de huidige Strandwal 38 en biedt plek aan cliënten vanaf 12 jaar.

Het motto van GGZ NHN is al decennialang ‘Beter worden doe je thuis’. Deze visie is voortgekomen uit idealen en is inmiddels de norm voor de gehele geestelijke gezondheidszorg. Toch blijft een klinische opname soms nodig, als herstel in iemands thuisomgeving niet lukt. De opname beschouwen wij dan als een intermezzo in de ambulante behandeling. De klinische opname is gericht op snel herstel van de cliënt in crisis. Juíst voor deze mensen draagt een helende omgeving bij aan herstel. Daarom bouwen wij een nieuwe HIC. De huisvesting op het Landgoed voor deze groep cliënten dateert uit de jaren ’70. 

Wij willen cliënten behandelen in een omgeving waar veiligheid en bescherming gecombineerd worden met respectvolle zorg en behandeling. Belangrijk uitgangspunt is het voorkomen van dwang en drang. De aandacht gaat uit naar het herwinnen van de eigen regie van de cliënt. Een ander belangrijk uitgangspunt is betrokkenheid van naasten en het verbeteren van de omgang tussen mensen en hun eigen omgeving.

De nieuwe HIC komt te liggen aan de huidige Strandwal 38 en biedt plek aan cliënten vanaf 12 jaar. Er zijn 60 plaatsen: 6 clusters van 10 bedden met een eigen keuken, diverse gemeenschappelijke ruimtes, een comfortroom, een spreekkamer en ruimtes voor ontspanning en therapie. In het ontwerp wordt rekening gehouden met flexibele toepassingen van het gebouw, zodat het gebouw meerdere functies kan bieden als daar behoefte aan is.

Card image cap

Bron: Mecanoo

Vragen over de Nieuwbouw in Heiloo?

Heeft u een vraag over een van de nieuwbouw-projecten op het Landgoed Willibrordus in Heiloo? Wij beantwoorden deze graag!