Hoe wij behandelen

Amici is gespecialiseerd in internetbehandeling, zodat u flexibel op het moment waarop het u uitkomt, kunt werken aan uw klachten.

Amici's optimistische en doelgerichte professionals combineren hun vaardigheden met hedendaagse inzichten uit de cognitieve gedragstherapie in combinatie met online mogelijkheden en groepstraining. Waar mogelijk combineren wij behandelingen met e-healthmodules die u thuis kunt volgen. Er kunnen echter redenen zijn om te kiezen voor een behandeling die alleen uit gesprekken bestaat, bijvoorbeeld bij traumabehandeling EMDR, diagnostiek voor ADHD, of als u geen Nederlands spreekt of niet kunt lezen.

Onze gesprekken beginnen met een intakegesprek, waarna u het behandelplan bespreekt en start met behandeling, volgens het KOP model van Paul Rijnders. Hierbij wordt u geholpen uw doelen nader te bepalen, om zo het optimale uit uw gesprekken te kunnen halen. Ook vragen wij u een vragenlijst in te vullen om uw klachtniveau te bepalen. Deze vragenlijst vragen wij u aan het einde van de behandeling weer in te vullen om het behandelresultaat te evalueren. Tussentijds zullen we de behandeling in het gesprek evalueren, om indien nodig, tijdig bij te stellen.

Uw gesprekken kunnen face-to-face of online plaatsvinden. Wanneer het mogelijk of nodig is vindt uw afspraak met uw behandelaar plaats via beeldbellen. Op het moment dat uw afspraak start ontvangt u van uw behandelaar een mail met een uitnodiging voor een gesprek via Lifesize. Dit is een beveiligd platform dat GGZ Noord-Holland-Noord en Amici gebruiken voor beeldbellen met cliënten. Wanneer u op de link in de mail klikt vanaf uw smartphone, tablet, laptop of pc, wordt u automatisch met uw behandelaar via het internet verbonden. In een beveiligde omgeving heeft u beeldbel contact met elkaar.

Naast individuele gesprekken bieden wij tevens verschillende groepsbehandelingen aan. Afhankelijk van de groepsbehandeling bestaat de groep uit 4 tot 8 deelnemers.

Gedurende 5 tot 10 bijeenkomsten bespreekt u samen met één van onze behandelaren en de andere deelnemers theorie en praktijk. U krijgt inzichten en handvatten die aansluiten bij uw hulpvraag.

U doet thuis oefeningen en bespreekt uw ervaringen in de volgende bijeenkomst. Het kan spannend zijn om deel te nemen aan een groepsbehandeling. Toch horen wij altijd van cliënten die hebben deelgenomen dat het erg helpend is om te leren van andere mensen die, net als u, last hebben van soortgelijke klachten.

Bij deze behandelwijze worden gesprekken met uw behandelaar gecombineerd met therapie via een module die u thuis kunt volgen via internet. U kunt rustig thuis werken aan de opdrachten en u heeft tijd om na te denken over de reacties die u van uw behandelaar krijgt.
Wij bieden internetbehandeling voor veel verschillende klachten in modules, zoals:

  • ontspanningsoefeningen
  • slaapproblemen
  • gedachten schema
  • piekeren
  • zelfbeeld
  • terugvalpreventie

Tevens bieden wij complete behandelmodules die afgestemd zijn op uw diagnose zoals een angststoornis, depressieve stoornis, verslavingsproblematiek en ADHD.

Wij helpen u graag verder

Onze hoofdlocatie

Amici Zorgt
W.M. Dudokweg 57
1703 DC Heerhugowaard

Liever bellen?

Wij zijn bereikbaar van 09.00-12.00 uur en van 13.00-15.00 uur op

088 65 65 003 

Aanmelden

U kunt zich eenvoudig aanmelden via onderstaand formulier, dit formulier kunt u alleen versturen door een verwijsbrief van de huisarts toe te voegen.