Duurzame GGZ

Duurzame Geestelijke Gezondheidszorg, kortweg Duurzame GGZ, is een veelomvattend programma. Het is erop gericht om onze geestelijke gezondheidszorg nog meer vanuit de herstelvisie vorm te geven en dit efficiënt -in de wijk- te organiseren.

Herstelvisie

De afgelopen jaren is geïnvesteerd in het vormgeven van de herstelvisie in ons aanbod. Voorbeelden hiervan zijn de Herstelacademie, de inzet van ervaringsdeskundigen en de ontwikkeling van de herstelondersteunende intake. In 2020-2022 worden deze initiatieven verder uitgewerkt en verweven in de geestelijke gezondheidszorg die GGZ NHN al aanbiedt. De basis is op orde, nu zorgen dat zoveel mogelijk mensen dit kunnen benutten.

Ambulant werken

De doorontwikkeling van onze visie heeft ertoe geleid dat GGZ NHN haar ambulante werkwijze ingrijpend heeft veranderd. Door de F-ACT-teams en de verschillende specialistische behandelcentra samen te voegen zijn specialistische wijkgerichte ggz-teams ontstaan. Deze ggz-teams organiseren zich als specialisten samen in de wijk. Een unieke ontwikkeling in Nederland die we bestendigen, laten groeien en verrijken met de herstelgerichte initiatieven. Het doel van de ambulante werkwijze is om mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen met behulp van de eigen omgeving te ondersteunen bij hun hersteltraject.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • de online aanmeldformulieren GGZ NHN op deze website.
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN