Preventie

We willen bijdragen aan publieke gezondheidszorg. In de wijk, mét de wijk. Samenwerking met andere partijen is in het belang van burgers. We hebben hier een maatschappelijke rol in.

Investeren in geestelijke gezondheid

Voorkomen is beter dan genezen. Geestelijke gezondheid is een groot goed dat effect heeft op individuen en de gemeenschap. Investeren in geestelijke gezondheid sluit aan bij onze focus op een Duurzame GGZ. De wijze waarop hier aandacht aan besteed wordt, verschilt door de aard van de activiteiten. Zo kan preventie gericht zijn op een hele bevolking waarbij we alleen op basis van de prevalentie weten dat het bijdraagt aan geestelijke gezondheid. Anderzijds kan preventie ook gericht zijn op personen waarvan bekend is welke problematiek er speelt en is gerichte preventie zeer effectief en voorkomt het persoonlijk leed.

Voor de komende jaren spannen wij ons in het bijzonder in voor een rookvrije ggz. Hiermee sluiten wij aan bij de landelijke afspraak van de Nederlandse GGZ. Cliënten en medewerkers krijgen ondersteuning bij het stoppen met roken en alle locaties van GGZ NHN zijn vanaf 2025 rookvrij.

Doelstelling

Voor de verschillende regio’s in Noord-Holland Noord:

  • Bevorderen psychische gezondheid, veerkracht en sociaal functioneren
  • Beperken risico’s op het ontstaan van psychische problemen
  • Voorkomen van een ongunstige ontwikkeling
  • Vroegtijdig ingrijpen bij ontluikende psychische problematiek

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • de online aanmeldformulieren GGZ NHN op deze website.
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN