Digitaal aanbod Herstelacademie

Naast ons aanbod op de locaties in Alkmaar, Hoorn, Den Helder en Schagen bieden wij ook digitale mogelijkheden. Het digitale aanbod is er voor iedereen. Ook als u (nog) niet cliënt bent bij GGZ Noord-Holland-Noord.

Dag Tijd Locatie
Dinsdag 13:00 - 14:30 uur Alkmaar

Mensen zijn heel verschillend in hun houding ten opzichte van het leven en zij hebben ook allemaal een andere geschiedenis.

  • Wat helpt jou om je leven te leven?
  • Waar haal je kracht vandaan?
  • Hoe bewaar je de kalmte?
  • En hoe doen anderen dat?

Over krachtbronnen, verhalen en tips & tricks om toe te passen in het leven van alledag.

Wil je graag op een opbouwende manier in gesprek met lotgenoten? Bij Delen is Helen komen we samen om herstel te vinden, herstel te delen en herstel uit te dragen. Daarbij maken we onder andere gebruik van de kernbegrippen van herstel; Hoop, eigen ontwikkeling, persoonlijke verantwoordelijkheid, opkomen voor jezelf en steun. Contact met lotgenoten werkt herstel bevorderend en verbetert zo de kwaliteit van leven. Tijdens de bijeenkomsten leggen we de focus niet zozeer op waar je allemaal tegenaan loopt, maar vooral op hoe je daar mee om kunt gaan. Bij de Herstelwerkplaats denken we in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Samen staan we stil bij kleine overwinningen én grote successen. Op deze manier inspireren we elkaar en groeit ons gevoel van eigenwaarde.

Wil je graag je verhaal delen, of liever alleen luisteren? Iedereen is welkom!

Leuk als je ook komt!

Dag Tijd Locatie
Maandag 11:00 - 12:00 uur Herstelacademie regio Alkmaar
Vrijdag (zelfhulpgroep) 10:00 - 11:00 uur Herstelacademie regio Alkmaar
     
Dag Tijd Aanmelden 
Eerste maandag van de maand 16:00 uur Meld u hier aan

Stel je voor, je worstelt met onzekerheid, depressie, woede, angst, gemis van vertrouwen en wanhoop. Veel anderen maken dat ook mee en hebben hun weg in herstel gevonden. Niet iedereen bewandelt dezelfde weg naar herstel. Gelukkig maar, want er is ook niet één juiste weg, er zijn er meer.

Herstelverhalen zijn indrukwekkende verhalen van mensen zoals jij en ik. Mensen die beschrijven hoe zij hun weg naar herstel hebben aangepakt. We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat hoop en vertrouwen wordt doorgegeven. Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie. “Wat jij kan, kan ik ook!” Na afloop van het verhaal is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

De verhalen zijn bedoeld voor geïnteresseerden, hulpverleners, familie en vrienden.

Entree is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom!

Laat je inspireren!

Dag Tijd  Locatie Aanmelden
Maandag 10:00 - 11:00 uur  online Meld u aan

Wanneer je een psychische kwetsbaarheid hebt, kan dat heel verwarrend zijn. Je hebt misschien het idee dat je er met niemand over kan praten of je schaamt je. Door het zoeken van lotgenoten kun je uit dit isolement komen. In onze online lotgenotencontactgroep komen wij bij elkaar om ervaringen te delen, herkenning bij elkaar te vinden en het niet meer alleen te hoeven doen.

Wij bieden een veilige omgeving, waar iedereen zichzelf mag zijn en we aan verschillende herstelthema’s werken. Onze bijeenkomsten zijn vaak luchtig en gezellig en je ontmoet gelijkgestemde mensen.

Deelname is gratis.

Dag Tijd  Locatie Aanmelden
Nog niet bekend    Online Meld u aan

Informatie over deze groep volgt snel

Liever meedoen met een groep op locatie?

Ons aanbod op locaties

Kom gauw een kijkje nemen in een van onze Herstelacademies in Alkmaar, Hoorn, Den Helder en Schagen. 

Ook bij u in de buurt

Vul de 4 getallen van uw postcode in en ontdek welke Herstelacademie er bij u in buurt is.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08:30 - 17:00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • de online aanmeldformulieren GGZ NHN op deze website.
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN