Ilja Seifert

Ilja Seifert

Ilja Seifert

ILJA SEIFERT

Basispsycholoog / Volwassenen

Mijn naam is Ilja Seifert en werk als psycholoog bij Amici Medemblik op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Ik behandel cliënten met uiteenlopende klachten zoals somberheid, angst, problemen met de verwerking van traumatische gebeurtenissen, dwanggedachten, negatief zelfbeeld, burn-out en ADHD.

Voor mij is het van belang om een goede en fijne samenwerking te creëren zodat er een optimale sfeer ontstaat waarin wij samen aan de slag kunnen. Ik heb een betrokken, nuchtere en daadkrachtige houding, met een vleugje humor. In mijn behandelingen maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, motiverende gespreksvoering, mindfulness, internettherapie en vind ik het belangrijk om aandacht te besteden aan onderliggende gevoelens en het doorbreken van patronen.

Daarnaast vind ik het van belang om niet alleen te focussen op de klachten, maar ook op uw krachten. Wanneer u zich meer bewust bent van uw eigen gedachten, gevoelens, gewoontepatronen, sterke en zwakke kanten, gaan we kijken, indien nodig, hoe deze aan te passen of bij te stellen, zodat u weer terug in balans komt. Uiteindelijk zal u de aangeleerde gereedschappen zelf in praktijk kunnen brengen zodat u zelf verder kunt en terugval leert te voorkomen.