Informatie over corona met betrekking tot uw behandeling bij Amici

Informatie over corona met betrekking tot uw behandeling bij Amici

25 mei 2020

Ook bij Amici Zorgt, onderdeel van GGZ Noord-Holland-Noord, zijn er allerlei maatregelen getroffen op onze locaties om u weer te verwelkomen.

De landelijke maatregelen omtrent het coronavirus zijn versoepeld en stap voor stap is er meer mogelijk in de geestelijke gezondheidszorg. Wij vinden het belangrijk dat onze zorg doorgaat in een veilige omgeving en volgen hierin de richtlijnen van het RIVM, de GGD en de Rijksoverheid. Deze maatregelen blijven in ieder geval tot en met 1 juni 2020 van kracht. 

Belangrijke informatie voor uw behandeling op locatie:

Er zijn allerlei maatregelen getroffen op onze locaties om u weer te verwelkomen. 

 • Het is aan u en de professionals om samen te kijken hoe uw afspraak op een veilige manier door kan gaan. Bent u cliënt en heeft u de komende weken een afspraak staan? Samen met uw behandelaar maakt u afspraken over uw behandeling en wat daarvoor nodig is.
 • Op de dag van uw afspraak nemen wij contact met u op om te checken of u (of andere personen in uw huishouden) gezondheidsklachten zoals verkoudheid, hoesten, koorts  en/of luchtwegklachten heeft. Ook op de locatie zullen wij hier nogmaals naar vragen. Heeft u deze gezondheidsklachten? Dan vragen wij u niet naar onze locatie te komen. Neem contact op met het secretariaat zodat u kunt bespreken op welke manier de afspraak wel kan plaatsvinden.
 • Groepsbehandeling zetten we aangepast door. Indien u hier vragen over heeft kunt u terecht bij uw behandelaar.-
 • Op alle locaties van GGZ NHN gelden de algemene richtlijnen van het RIVM:
  • 1,5 meter afstand tot anderen
  • regelmatig handenwassen
  • hoesten en niezen in de holte van uw elleboog
  • papieren zakdoekjes gebruiken
  • we schudden tijdelijk geen handen

Met deze maatregelen proberen we te voorkomen dat het coronavirus verder wordt verspreid. We hopen op uw begrip en rekenen op uw samenwerking om zo goed mogelijk om te gaan met deze uitzonderlijke situatie.

Meer informatie

Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten. Mochten er dingen veranderen, dan laten we dat weten via onze website. Ook op de website van GGZ Noord-Holland-Noord https://www.ggz-nhn.nl/corona en de social mediakanalen van GGZ Noord-Holland-Noord (Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram) vindt u meer info.

Ook kunt u elke werkdag van 9.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur telefonisch contact opnemen met het secretariaat op telefoonnummer: 088 - 6565003.

Covid19