WACHTTIJDEN

WACHTTIJDEN

Update: 10 december 2018

Aanmeldwachttijd (aantal weken vanaf aanmelding tot 1e intake)

Alkmaar 12 weken
Den Helder 10 weken
Enkhuizen 12 weken
Haarlem 6 weken
Heerhugowaard 8 weken
Hoorn 12 weken
Medemblik 8 weken
Schagen 6 weken

Behandelwachttijd (aantal weken intake tot start behandeling)

Zodra uw aanmelding bij Amici Zorgt in behandeling is genomen, nemen wij contact met u op voor het plannen van een intakegesprek. Daarnaast plannen wij aansluitend een 5/6-tal behandel- en/of diagnostiek afspraken bij dezelfde behandelaar.

Voor aanmelding en behandeling bij Amici Zorgt heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Dit is noodzakelijk voor de zorgverzekeraar om uw behandeling te vergoeden.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of met uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

WACHTTIJD VOOR JEUGD

De wachttijd voor kinderen en jeugd staat vermeld op de website van GGZ-NHN, Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie (https://www.ggz-nhn.nl/Jeugd/centrum-Veelgestelde-vragen/Wat-is-de-wachttijd.html).