WACHTTIJDEN

WACHTTIJDEN

Update: 4 september 2020 

Aanmeldwachttijd (aantal weken vanaf aanmelding tot intake) 

Alkmaar 8 weken
Den Helder 8 weken
Haarlem 2 weken
Heerhugowaard 6 weken
Hoorn 6 weken
Medemblik 4 weken
Schagen 3 weken
Wognum 3 weken
DiSofa* 100% online behandeling 0 weken
Gemiddelde wachttijd GBGGZ 4

Zodra uw aanmelding bij Amici Zorgt in behandeling is genomen, nemen wij contact met u op voor het plannen van een screeningsgesprek. Een van onze behandelaren neemt met u uw hulpvraag door en bespreekt de verschillende mogelijkheden van behandeling bij Amici Zorgt. Daarna plant het secretariaat samen met u een intakegesprek en aansluitend een 5/6-tal behandel- en/of diagnostiek afspraken bij dezelfde behandelaar.

Voor aanmelding en behandeling bij Amici Zorgt heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Dit is noodzakelijk voor de zorgverzekeraar om uw behandeling te vergoeden.

*Of u nou ver weg woont, of om de hoek, bij DiSofa zijn er geen wachttijden, reiskosten of reistijd. U kunt via uw telefoon, tablet of computer 24/7 inloggen, en spreek af met uw psycholoog voor een videogesprek -een soort beveiligd Skype-gesprek- wanneer het u uitkomt. Meer weten? Kijk op  www.DiSofa.nl
 
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of met uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

Behandelwachttijd (aantal weken intake tot start behandeling)
Er is geen behandelwachttijd. Direct na de intake start de behandeling. Bij het plannen van een intakegesprek worden direct aansluitend 5/6 behandelafspraken met u gepland.